НОВИНИ

Делио Роси вече не е треньор на "Левски"

Делио Роси вече не е треньор на "Левски". Новината беше потвърдена специално за БНТ от собственика на "сините" Спас Русев. Последното, което преля чашата на недоволството от работата на италианеца, беше отпадането от Вадуц в първия квалификационен кръг на Лига Европа.

bnt avatar logo
от БНТ
22:00, 18.07.2018
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Тази сутрин Делио Роси изведе "Левски" за последен път на тренировъчния терен. Италианецът проведе възстановително занимание преди обяд, а веднага след него се срещна със Спас Русев.

Двамата са договорили условията, при които Роси ще си тръгне от стадион "Георги Аспарухов". Заедно с него в Италия се прибира и целият му екип. Снощи, въпреки ранното отпадане на "Левски" в Лига Европа, Делио Роси беше категоричен, че не иска да подава оставка.

Делио Роси: Извинявам се на феновете. Реално обаче, след тези два мача "Левски" трябваше да е краен победител. Да се каже, че е срамно отпадането, е малко пресилено. Поемам отговорност, но не смятам да подавам оставка, защото така правят хора, които се предават и няма какво повече да дадат.

"Левски" спечели реванша срещу Вадуц с 3:2, но не успя да продължи напред след минимално поражение в първия мач. В 25-та минута гостите поведоха с точен удар на Мохамед Кулибали. 10 по-късно Серджиу Буш изравни. В 53-та Белаид донесе обрат в полза на сините, но след още две Тадич направи 2:2, след неубедителна намеса на вратаря Полачек, заменил на почивката Божидар Митрев. 15 минути преди края Буш пропусна да резлиаира от дузпа, а феновете запонаха да скандират оставка по адрес на Делио Роси. Сините се вдигнаха на финален щурм, но стигнаха само до един гол на Кабрал в 85-та минута, който се оказа недостатъчен.

На този етап все още не е ясно кой ще изведе "Левски" за утрешната тренировка насрочена за 18 ч. Вероятно това ще бъде наставник от клуба. Първият мач на "сините" за новия сезон е в събота срещу "Ботев" Пловдив. До тогава ще се търсят възможни варианти за треньор у нас и в чужбина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поправки в последния момент в Закона за приватизация
Поправки в последния момент в Закона за приватизация
Райънеър анулира 600 полета в Европа на 25 и 26 юли
Райънеър анулира 600 полета в Европа на 25 и 26 юли