НОВИНИ

Делото "Килърите" влиза във Върховния касационен съд за втори път

Делото "Килърите" влиза във Върховния касационен съд за втори път, след като през 2015-та беше върнато за повторно разглеждане от Варненския апелативен съд, заради нарушено право на защита. Петър Стоянов-Сумиста, Янко Попов-Туцо, Георги Вълев и Васил Костов са обвинени в организиране на мокри поръчки, палежи, побои, взривове и убийствата на шуменския бизнесмен Румен Рачев и на адвоката Петър Лупов.

bnt avatar logo
от Альоша Шаламанов
14:53, 07.04.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
делото килърите влиза върховния касационен съд втори път

Част от от подсъдимите бяха оправдани на втора инстанция за двете убийства. Останалите са с доживотни присъди и искат делото да се върне за ново разглеждане, присъдите им да бъдат намалени или да бъдат оправдани. Тази сутрин системата за публично разпределение определи Съдия Татяна Кънчева от второ наказателно отделение на ВКС за докладчик по делото. Първото заседание на процесът ще се проведе на 16-ти юни.

Павлина Панова - зам.-председател на ВКС
"Поради възражението на адвокат Найденов, затова че подсъдимият Васил Костов вероятно ще има нов защитник, който ще трябва да се запознае с делото. А то е с изключителна фактическа и правна сложност. Най-високата, която разглежда ВКС, с много обемен материал. С общо решение на присъстващите на разпределението и насрочването на делото адвокати се прецени, че на по-далечна дата трябва да бъде насрочено. И така беше определена датата 16-ти юни. "
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двуполюсни реакции на ударите на САЩ в Сирия
Двуполюсни реакции на ударите на САЩ в Сирия
Забранени вещи и мобилни телефони са иззети при проверка в Софийския затвор
Забранени вещи и мобилни телефони са иззети при проверка в Софийския затвор