НОВИНИ

Фалстарт на делото за т.нар. Царски конюшни

Делото за т.нар. Царски конюшни не започна в Софийския градски съд. Подсъдими са бившият областен управител на София Веселин Пенев и оценителката Юлия Димитрова-Цекова. Освен за сделката с терена на бул. "Дондуков", Пенев ще бъде съден за неизгодна, според прокуратурата, продажба на ведомствено жилище и за наем на високопроходим автомобил.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
15:38, 25.09.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Случаят с "Царските конюшни", който стана повод Пенев да подаде оставка, беше разгласен преди година от лидера на БСП Корнелия Нинова. Тогава стана ясно, че имотът в центъра на София, близо 7.5 дка, е бил продаден за 90 лв. на квадратен метър. Според прокуратурата, щетата за държавата от тази сделка е над 10 милиона лева.

Делото беше отложено за декември, защото за днешното заседание Столичната областна управа нямаше редовно упълномощен адвокат.

Веселин Пенев, бивш областен управител на София-град: Повтарянето на едни неистини, няма как да ги направи истини. Знаете, че аз съм политическо лице. Има възможност да се направят всякакви причинно-следствени връзки по отношение на това как се развиха в България нещата от политическа гледна точка, след момента на т.нар. хвърлено обвинение публично.
Михаела Райдовска, прокурор - СГП: Г-н Пенев е предаден на съд за няколко престъпления и ние сме счели, че са налице достатъчно доказателства и затова сме го предали на съд. Едното обвинение е за неизгодна сделка, за т.нар. Царски конюшни. Щетата е над 10 млн. лева и е формирана от разликата между продажната цена и реалната пазарна стойност на имота.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът призова децата на българите в САЩ да не забравят родния си език
Президентът призова децата на българите в САЩ да не забравят родния си език
Проверки след поредния инцидент с дете в джакузи
Проверки след поредния инцидент с дете в джакузи