НОВИНИ

Проверки след поредния инцидент с дете в джакузи

Проверки на Агенцията за метеорологичен и технически надзор и Комисията за защита на потребителите протичат в комплекса, където вчера пострада 4-годишно дете. Момченцето беше засмукано от помпата на джакузи в СПА комплекс в село Брестник. То е в болница със сериозни наранявания, но за щастие, няма опасност за живота му.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
15:28, 25.09.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

На 22 септември семейството с две деца пристигнало да прекара празниците в хотела. Според бащата на детето джакузито не е било изправно и затова синът му е пострадал. На място била извикана линейка, която откарала момчето в пловдивската болница.

Марин Банчев, баща на пострадалото дете: Синът ми попадна върху помпата на съоръжението, която не беше изправна, нямаше обезопасителна капачка или решетка отгоре. Веднага го засмука той се разкрещя и повече от минута не успяхме да го измъкнем - двама възрастни не успяхме да го отскубнем от съоръжението.

Според собственика на хотела обаче в сградата имало указания, че СПА комплексът не трябва да се ползва от малки деца без придружител, да не се допускат в джакузита, сауни и парни бани.

Иван Маринов: Що се отнася до изправността на съоръженията в спа центъра, всяка сутрин персоналът, който застъпва на смяна, извършва проверка на всяко едно от съоръженията.

Проверката на Агенцията по метереологията до момента показва, че джакузито е модел, произведен преди повече от 10 години.

Кисьов, Институт по метереология Пловдив: Към момента на проверката има решетка. По-нататък аз не съм следовател, не мога да ви кажа дали вчера е имало, или е нямало.

В момента се разработват по-високи изисквания към тези съоръжения, допълни Кисьов, но наредбата още не е приета от Министерството на туризма. През февруари друго дете, едва оцеля при подобен инцидент в Златни пясъци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фалстарт на делото за т.нар. Царски конюшни
Фалстарт на делото за т.нар. Царски конюшни
До две години ще бъде намалена държавната администрация
До две години ще бъде намалена държавната администрация