НОВИНИ

Ден на детската пътна безопасност в Хасково

От 3 години насам той се провежда в събота преди първия учебен ден по инициатива на Главна дирекция "Пътна полиция". Проявата е част от 24-тия Национален конкурс „Пътен полицай на годината - 2016 г.". На откриването присъства цялото ръководство на МВР.

bnt avatar logo
от Ваня Петкова
19:33, 10.09.2016
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

В импровизирани приемни полицаи даваха съвети на деца и родители по пътна безопасност и раздаваха светлоотразителни жилетки и брошури. Най-често децата стават жертва на пътя заради неправилно пресичане.

БНТ: Знаеш ли как се пресича на улицата?

Калоян, 5 г. : На ляво и на дясно се гледа? На пешеходна пътека.
Георги Георгиев, родител: Всички карат бързо, малко по-бавно винаги е по-добре.
Гл.инспектор Иван Расоков, началник на КАТ-Хасково: Родителите трябва да знаят, че особено малките деца трябва да бъдат много внимателни, да бъдат съпровождани до училище. Ние ще направим всичко възможно да осигурим всички възлови кръстовища, пешеходни пътеки, подстъпи до училищата.

Призивът към шофьорите е да спазват правилата и да бъдат по-толерантни. Всеки ден по европейските пътища загиват около 70 души, двама от които на територията на България.

Националният конкурс "Пътен полицай на годината-2016" беше открит от министъра на МВР Румяна Бъчварова и главния секретар Георги Костов.

Георги Костов, гл.секретар на МВР: Излишно е да ви напомням, че противодействието на пътния травматизъм и повишаване на безопасността на движенито е основен приоритет в работата на МВР.
Румяна Бъчварова, министър на МВР: Основната битка за вас, пътните полицаи за служителите на МВР, е състезанието с нарушителите, с тези, които застрашават сигурността на гражданите.

58 пътни полицаи от 28-те областни дирекции на МВР в страната се включиха в надпреварата като показаха майсторско управление на мотоциклет и автомобил.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма пострадали хора и засегнати къщи при пожара на о.Тасос
Няма пострадали хора и засегнати къщи при пожара на о.Тасос
​До момента няма внесено предложение за нова българска кандидатура за ООН
​До момента няма внесено предложение за нова българска кандидатура за ООН