НОВИНИ

Ден преди Бъдни вечер: Пазаруваме в последния момент, купуваме все повече храна

Трескаво пазаруване преди Бъдни вечер. Според проучване, клиентите пазаруват най-много на 23 и 30 декември и купуват все по-големи количества храна за Коледа и Нова година. За миналогодишните празници през касовите апарати по данни на НАП са минали над 1,4 млрд. лв.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
18:31, 23.12.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Нашествието от клиенти днес не изненада търговците. Запасени със стоки те очакваха всички, които са оставили за последния момент пазаруването за Коледа и Нова година.

Според проучване на голяма търговска верига клиентите започват да се подготвят по-рано за празниците, но с все по-големи количества храна, предимно българско производство. Хората залагат на традиционно меню за Бъдни вечер, но са склонни да експериментират на Коледа и с по-екзотични продукти.

Показателен пример от миналата година за голямото пазаруване - в дните преди коледните празници само една хранителна верига е издала над 6 милиона касови бележки. През седмицата преди Коледа, само една верига за хранителни стоки е продала у нас над 1 тон портокали.

Хората с готовност се възползват от промоционалните цени, но за празниците са склонни да похарчат повече за висок клас продукти.

Макар че много хора са оставили голямото коледно пазаруване за последния момент, всеки с обич и вълнение избира подаръци за най-любимите си близки. Чантите са пълни с храна и подаръци, но не забравяйте, че най-важното на Коледа са усмивките, уюта и смирението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папа Франциск се помоли за жертвите и ранените след цунамито в Индонезия
Папа Франциск се помоли за жертвите и ранените след цунамито в Индонезия
Бьо безпогрешен и записа трета поредна победа в Новое Поле
Бьо безпогрешен и записа трета поредна победа в Новое Поле