НОВИНИ

За благотворителност: Русенец успя да преплува 50 км за 16 часа

Русененецът Теодор Цветков успя да преплува без да спре благотворително 50 км за 16 часа в подкрепа на деца с двигателни проблеми. През цялото време той беше подкрепян от русенски спортисти от различни възрасти, които плуваха успоредно с него щафетно.

bnt avatar logo
от Виолета Никифорова
12:20, 23.12.2018 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Минути след като измина 50-те километра Теодор не скри, че плувният маратон е бил голямо изпитание.

Теодор Цветков: Имаше много трудни моменти, но най-трудния когато за малко щяхме да прекратим събитието и беше ми станало много студено..на 45 километър.

Целта на Теодор Цветков и на фондация "Александър Русев", към която той е треньор, е да се съберат средства за изграждането на водно-рехабилитационен комплекс за деца с двигателни проблеми, какъвто в Северна България няма.

За постигането на тази мечта само за ден са събрани от дарения 4 000 лв. Вече има подарен терен за сградата и басейна, осигурен е и проект от местен архитект.

Теодор казва, че няма да спре да предизвиква себе си и има нова цел.

Теодор Цветков: От утре започваме да подготвяме новата цел за 2019 г., тя е...да се преплуват колкото се може повече езера в България.

До сега Теодор и хората от фондацията са помогнали на много момчета и момичета, които страдат от церебрална парализа или са претърпели травми, да проходят. Вярват, че един ден базата ще бъде изградена и децата ще се лекуват при по-добри условия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Японският император Акихито навърши 85 години
Японският император Акихито навърши 85 години
Няма данни за пострадали българи от цунамито в Индонезия
Няма данни за пострадали българи от цунамито в Индонезия