НОВИНИ

Депутатите обсъждат лимита за обезщетения на далечни роднини при катастрофи

Народното събрание обсъжда на второ четене промените в кодекса за застраховането, които предвиждат лимит при обезщетенията за по- далечни роднини на загинали при катастрофи.

Надежда Василева
от Надежда Василева
12:07, 22.11.2018
Чете се за: 01:12 мин.
У нас

Около час депутатите спорят по определянето на методиката за размера на обезщетенията. След общественото недоволство ГЕРБ се отказаха да бъде поставен таван за обезщетенията за най-близкия кръг роднини на загинали при катастрофи -с ъпрузи,деца и родители. ЩШе има обаче таван до 5000 лева за по-далечния кръг роднини.

Председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова отново заяви в пленарната зала, че ако не бъде приет този таван за обезщетенията до 5000 лева за далечния кръг то тогава ще се наложи поскъпване на застраховките "Гражданска отговорност".

Очаква се днес депутатите да обсъдят и ветото на президента върху Закона за корпоративното подоходно облагане. Държавният глава атакува текстовете, свързани с повишаване на данъка за старите автомобили.


;

Валери Симеонов днес дойде в НС вече като редови депутат, той седна сред редиците на Патриотите в пленарната зала. Пред журналисти в кулоарите Валери Симеонов каза, че избраната за вицепремиер на негово място Марияна Николова е професионалист и той няма лични отношения с нея. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пък каза, че имал лични мотиви, за да не подкрепи кандидатурата на Марияна Николова.

Валери Симеонов: Как смятате да работите с Волен Сидеров и смятате ли да го отстраните от председателското място в парламентарната група? Достатъчно дълго време сме работи с Волен Сидеров. Надявам се да работим и занапред. На втория ви въпрос не мога да отговоря засега. Аз си поех отговорността. Дойдох тука да видя за какъв "кокал" става въпрос, някои хора д ами обяснят какъв "кокал" съм държал аз като някакво озверяло куче в устата си и колко ми е коствала тази година и половина и с какво съм се облагодетелствал аз или моите колеги, защото тези обвинения се хвърлят тук в НС, за съжаление се тиражират. Просто ще си имаме тука с някои други народни представители разговори и някои от тях ще продължат в съда.
Волен Сидеров: Не познавам тази жена,не знам на какво е способна и тя изведнъж ми се предлага само заради това. А освен това не смятам, че е нужно да подписваме тримата някаква номинация. Това е квота на НФСБ, НФСБ предлага - или се приема, или не се приема. Не е нужен моят подпис тук.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-богатият хърватин влиза в политиката: Дори България ще ни задмине, срамно е
Най-богатият хърватин влиза в политиката: Дори България ще ни задмине, срамно е
Отчетоха ръст на туристите, посетили Пловдив
Отчетоха ръст на туристите, посетили Пловдив