НОВИНИ

Цената на труда: С колко ще вдигнат заплатите работодателите през 2019 г.?

Заплатите в частния сектор догодина ще растат с между 7 и 15%. Около това се обединиха бизнес организации и синдикати на среща по покана на премиера Бойко Борисов. Отделно социалните партньори отчитат и продължаващ недостиг на работна ръка, а от там и необходимост от спешен внос на кадри. Гости в студиото на Сутрешния блок на БНТ бяха заместник-председателят на БСК Димитър Бранков и икономистът Христина Вучева.

bnt avatar logo
от БНТ
09:11, 22.11.2018
Чете се за: 00:12 мин.
У нас
Христина Вучева: Би било интересно дали е имало и министър на финансите там или някой, който отговаря за координацията на икономическата политика. Ние така и не разбрахме кой отговаря, защото вицепремиерът, който отговаряше по правилник за икономическата политика, никога не казваше, че прави това. Той се занимаваше с други неща. Чухме от избрания току-що вицепремиер, че ѝ трябвали две седмици - тя беше шеф на този кабинет, да се запознае с проблемите, което е малко озадачаващо.

Димитър Бранков: Не става дума за решение. Става дума за обсъждания, за консултиране. Специално Стопанска камара не се изживяваме колегите и нямаме такива задължения по устав да бъдем медиатор между правителството и обществото. Ние представляваме нашите членове и техните общи икономически интереси. Думата "решение" бих заменил с очаквания и прогнози.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Стойчев преди старта на плуването във водите на Антарктида
Петър Стойчев преди старта на плуването във водите на Антарктида
Чили апелира за връщане на статуя от Великденските острови
Чили апелира за връщане на статуя от Великденските острови