НОВИНИ

Дете от Търговище спечели златен медал от Япония за рисунка

Супер златен медал за рисунка от Япония спечели дете от Търговище. На един от най-големите конкурси 10-годишният Даниел Стойнев пребори конкуренцията на 47 000 творби. Така неговата рисунка „Цирк“ е избрана да илюстрира корицата на луксозния каталог на победителите за тази година.

bnt avatar logo
от Денислава Атанасова
10:15, 12.08.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Освен престижното златно отличие, малкият творец спечелил и сребърен медал от 47-мото издание на ĸoнĸypca, организиран от японска фондация. Добра композиция, колорит и смесена техника са достойнствата на отличената творба.

Даниел Стойнев: Темата ѝ е цирк и съм използвал пастели, моливи, флумастери и бои. Очаквах медал, но на по-големи години, когато рисувам по-красиво.
Стойне Стоянов, баща на Дани: Просто си беше наистина изненада, защото не сме очаквали чак такава престижна награда да спечели той.
Нели Чолакова, преподавател в Школа „Артея“: В тези международни каталози никъде не пише нито името на преподавателя, нито на школата. До името на автора стои името на България. Гордост е това за нас, за българите, да не падаме духом.

С четката и боите Дани се среща от малък. Редом със спортната гимнастика, не пропуска и часа по рисуване. Казва, че особено обича да експериментира с акварел.

Даниел Стойнев: Рисувам от 5 годишен и ходя всеки ден, още от детската градина.
Нели Чолакова, преподавател в Школа „Артея“: Той е много постоянен, много целенасочен и изключително дисциплиниран и това нещо само по себе си води до резултати.

Талантът на още три деца от школата беше отличен на международния конкурс в Токио. Златен медал има и 8-годишната Христина, а бронзови други две момичета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Метеоритният дъжд Персеиди ще се наблюдава в събота и неделя
Метеоритният дъжд Персеиди ще се наблюдава в събота и неделя
Минимална работна заплата се въведе за пръв път в Швейцария
Минимална работна заплата се въведе за пръв път в Швейцария