НОВИНИ

Операта „Турнадот“ се поставя в Бургас

Оперните звезди Габриела Георгиева и Бойко Цветанов завладяха сърцата на любителите на оперното изкуство в Бургас. Китайската принцеса Турандот и персийският принц Калаф отново разказаха приказката за любовта и изпратиха своите послания на публиката в бургаския летен театър.

bnt avatar logo
от БНТ
08:31, 12.08.2017
Чете се за: 00:56 мин.
Още

След стотици представления на „Турандот“ маестро Григор Паликаров, под чиято диригентска палка най-често преминават спектаклите на „Турандот“ в Софийската национална опера, сподели:

Григор Паликаров: „Турандот“ е един от шедьоврите на оперното изкуство и никой не може да каже, че му се е наситил. Всяка нова среща с тази творба е все така вълнуваща. Не може да кажеш, че „Турандот“ я знаеш, зависи от това къде я правиш. В Бургас почти всяко лято по веднъж поставяме операта. Благодарение на поканите на ръководството на Държавна опера - Бургас винаги аз съм този, който я поставя в последните десет години.

39 творчески сезона вече са зад гърба на любимия ученик на Борис Христов Бойко Цветанов. Световноизвестният тенор сподели, че „Турандот“ не само продължава да го вълнува, но и вижда себе си още много време в ролята на Калаф.

Бойко Цветанов: Разкрива наистина силата на една неземна, почти божествена любов, която е способна да претопи ледената усмивка на Турандот и да я превърне в едно истински живо и любящо същество. Това е което ме вълнува и това е което бих искал моят герой да подскаже на публиката - че ние трябва преди всичко да се обичаме и че любовта е по-силна от цялото зло на света.

Ролята на Турандот беше поверена на ръцете, гласа и сърцето на обаятелната Габриела Георгиева. „Любима, специална и емблематична за мен“ - споделя световнопризнатата ученичка на Гена Димитрова Габриела Георгиева.

Габриела Георгиева: Любовта побеждава, доброто винаги побеждава. Това е моето послание. Щастлива съм, че пея отново в Бургас и много се радвам, че всяка година съм гост на този фестивал и бих искала и с някои други партии да ме чуе бургаската публика.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деца изработват декорите на мюзикъла „Снежна приказка“
Деца изработват декорите на мюзикъла „Снежна приказка“
Режисьорът от български произход Тед Кочев издава биографична книга
Режисьорът от български произход Тед Кочев издава биографична книга