Деца от Добрич подаряват великденски яйца на възрастни и самотни хора

През Страстната седмица 60 деца от добричкия квартал "Рилци" посетиха местния църковен храм. Там те присъстваха на литургия, а по-късно се включиха и в боядисването на великденски яйца, които ще раздадат на възрастни и самотни хора.

от Надежда Карапанчева
10:45, 27.04.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Посещението на децата в храма „Успение Богородично" на Велики четвъртък беше съчетано за първи път и с урок по вероучение и литургия. Възпитаниците на добричката 27-ма детска градина и на училище „Стефан Караджа" в града получиха причастие от 84-годишния отец Константин. По-късно в трапезарията към храма те боядисаха червени яйца, събрани от момиченцата към читалищния фолклорен клуб, гостувайки на Лазаровден в домовете на хората от квартала.

Снежана Илиева, секретар на Народно читалище „Пробуда 1939 г.": "Вече трета година имаме традиция - носим на стари и възрастни самотни хора в торбичка няколко яйца с козунак. Много е мило и децата са много щастливи от всичко това, което правим."

Ана и Ралица с нетърпение очакват да зарадват възрастните хора, които нямат внучета.

Ралица: "Вълнуваме се и ни е приятно."

Ана: "Защото е много благородно и помагаме на много хора."

Ралица: "Радват ни се!"

Ана: "Много ни благодарят, казват, че сме много сладки и такива неща!"

Децата с удоволствие се включват в инициативата, наречена „Яйце от сърце". Те ще раздадат великденските яйца в навечерието на големия християнския празник.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Жълт код за гръмотевични бури в половин България
Жълт код за гръмотевични бури в половин България
Първата солна стая заработи в Кюстендил
Първата солна стая заработи в Кюстендил