​На 100% е заета легловата база в Сандански за Великденските празници

От туристическия бранш тази година отчитат тази година увеличение на българските посетители, които са избрали да прекарат празниците в Сандански. Градът е предпочитана дестинация заради топлия климат и минералните басейни, които предлагат по-големите хотели.

от Слави Илиев
09:53, 27.04.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Легловата база, с която разполагат хотелите в Сандански е около 6000 места, като повечето резервации за Великден са направени още в края на миналата година. Пакетите, които се предлагат включват три или четири нощувки.

Георги Митрев - мениджър на хотел: Част от хотелите предлагат празничен великденски обяд, други пък залагат на занимания за деца, като боядисване на яйца или правене на козунаци.

Гръцките туристи са по-малко тази година, но пък се увелича броят на резервациите, направени от македонци.

Георги Митрев - мениджър на хотел: Голяма част от туристите които очакваме са българи, предимно от София, Пловдив и от морето. Имаме гости от Македония и Гърция.

От хотелиерския бранш казаха, че туристите имат все по-големи изисквания към обслужването. Най-вече държат на добрата храна и чистотата в хотелите.

Иван: Предпочитаме нашата България, ние се прибираме от чужбина и си харесваме нашата страна и искаме да бъдем на празника с приятели и близки.

От туристическия бранш в южния град казаха, че хотелите вече са заети и за абитуриентските балове през май месец.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Кукерски фестивал навръх Великден в село Елешница
Кукерски фестивал навръх Великден в село Елешница
Варна посреща Благодатния огън от Йерусалим
Варна посреща Благодатния огън от Йерусалим