НОВИНИ

Деца помагат на тежко болна жена

Благотворителен коледен базар организираха ученици от СОУ "Христо Ясенов" в Етрополе. Каузата на децата тази година е да съберат средства за лечението на майката на две деца Валерия Христова, която е болна от рак и й предстои лечение в Турция.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова оператор Хрисимир Данев
08:50, 17.12.2015
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Два дни 10-годишният Павел и неговият дядо майсторят тази къщичка, за да стане тя част от Коледния базар. Лилия и Цвети пък вложиха цялото си старание, за да продадат изработеното. В благородната кауза "Да помогнем на Валя" се включи не само цялото училище, но и повечето жители на Етрополе.

Николай - 11 години: - Всичко е на ръка направено тука, нищо не е купено. Аз направил съм ябълков пай, няколко картички и няколко топки.
Лилия - 10 години: - Ето това, еленче, това, това е на Цвети елхата и тези кексчета.
Виктор - 11 години: - Около 80 лева събрахме досега, дано съберем още и да помогнем.

Картички рисуваха деца от детската градина, баби плетоха чорапи и покривки. Училищната зала се оказа тясна за желаещите да закупят нещо от базара.

Детелина Николова - родител: - Наистина градът и хората в такъв момент се чувства една доброта.
Симеонка Дочева - приятелка на Валя: - Да й дадем надежда, за да може тя да пребори болестта и да отгледа своите две малки дечица.

Валя, както я наричат приятелите, се бори с болестта от три години. У нас не успяват да й помогнат, получава надежда обаче от чужбина. Затова сега са й нужни 36 000 евро.

Валерия Христова: - Тази всичката положителна енергия тука толкова много ме зарежда. Хора, вие сте толкова добри, и толкова много съм ви благодарна аз и цялото ми семейство и децата и ще направя всичко възможно, ще се боря да преодолея всичките препятствия.

Валя и семейството й водят истинска битка за спасението й, нужна им е обаче и вашата помощ.

Дарителска сметка

Банка: ЦКБ клон Етрополе

IBAN: BG 76 CECB 9790 4004 1334 01

BIC: CECBBGSF

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аржентина премахва контрола върху търговията с валута
Аржентина премахва контрола върху търговията с валута
Търсят се младежи за работа в Германия
Търсят се младежи за работа в Германия