НОВИНИ

Дискусии относно "Брекзит" във Великобритания

Днес министърът, отговарящ за излизането на Великобритания от Европейския съюз, ще представи пред парламента повече подробности около правителствените планове за "Брекзит". Британските депутати ще обсъдят и онлайн петицията за провеждане на втори референдум за членството на страната в Евросъюз, която бе подкрепена от над 4 милиона души.

Георги Петров
от Георги Петров
08:28, 05.09.2016
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Дейвид Дейвис, който отговаря за планирането на мерките около излизането на Великобритания от Европейския съюз, обяви в писмено изявление, че страната не е изправена пред лоша ситуация, а пред нови големи и вълнуващи възможности, които ще бъдат осъществими благодарение на новото място на Великобритания в света. Премиерът на страната Тереза Мей вече съобщи, че Дейвис ще говори за работата, свършена от правителството през лятото, и за това как Лондон ще постигне желаните си отношения с Европейския съюз.

Миналата седмица стана ясно, че британското правителство ще търси сключването на уникално споразумение със Съюза вместо да копира споразуменията, свързващи страни като Норвегия с блока. Сред акцентите, поставени от Тереза Мей, е контрол върху броя на гражданите от Европейския съюз, на които ще се разрешава да влизат във Великобритания. Мей заяви вчера, че не смята за ефективна точковата система за оценяване на кандидатите за жителство във Великобритания въз основа на тяхното образование и умения.

В рамките на срещата на върха на Г-20 британският премиер се срещна с австралийския си колега Малкълм Търнбул, като двамата заявиха намеренията на страните си да двустранно споразумение за свободна търговия. Според австралийския премиер такова може да влезе в сила само след като Обединеното кралство официално напусне Европейския съюз.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожарът в харманлийските села е локализиран
Пожарът в харманлийските села е локализиран
Кери и Лавров не успяха да се споразумеят за Сирия
Кери и Лавров не успяха да се споразумеят за Сирия