НОВИНИ

Борбата с огъня в Хасковско продължава, няма опасност за хората

Остава усложнена ситуацията в трите харманлийски села Доситеево, Рогозиново и Българин заради силния пожар, които се разрази там този следобед. На място са 10 противопожарни екипа и служители на "Държавно горско стопанство". В гасенето помагат и много доброволци. Няма опасност за населението в околните села, предаде кореспондентът на БНТ Мария Ламбова. Вижте още информация във видеото.

bnt avatar logo
от Мария Ламбова
23:23, 04.09.2016 (обновена)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

При гасенето е пострадал кметът на Доситеево Митко Вълчев. Настанен е с изгаряния от 20% в клиника в Пловдив. Пожарът се развива на много широк фронт, на пресечен и труднодостъпен терен, което затруднява допълнително работата на доброволците. В помощ е бил изпратен хеликоптер от състава на авиобаза Крумово.

Мария Киркова, кмет на Община Харманли: Няма опасност за хората. Наистина в Българин са предупредени крайните къщи, но това е практиката, защото все пак това е пожар. Мисля, че ще го овладеят.

Валентин Каналиев, жител на с. Доситеево: Притесняваме тука надолу да не тръгне към боровете. Ще дойде в село, горе-долу на 1-2 км от селото гори. Хеликоптерът дойде да гаси тука, но явно не са успели да го угасят.


За утре в 9 области има голяма опасност от пожари за 9 области, предупреждават от института по метеорология и хидрология към БАН- бъдете внимателни в Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Добрич, Русе, Велико Търново, Плевен и Ловеч.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ТИР се заби в къща, един човек загина
ТИР се заби в къща, един човек загина
Един век от битката за тутраканската крепост
Един век от битката за тутраканската крепост