НОВИНИ

Затвориха път заради частна собственост

Единствената майка с дете, която живее в района на невестинското село Пелатиково, е принудена да носи на гръб до дома си нужните стоки за домакинството си заради затворен път. Към този проблем ни насочиха зрители, които ни потърсиха за съдействие. Пътят е единственият, по който може да премине кола. Алтернативният маршрут е занемарен от десетилетия и се е превърнал в пътека.

bnt avatar logo
от Елица Иванова
19:37, 04.09.2016
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Димитрина Шопска е родена в селото, отраснала е там и е решила на същото място да изгледа детето си. През април тази година обаче била предупредена от общината, че пътят, който е ползвала през последните 30 години, е частна собственост и на него е поставена врата.

Димитрина Шопска: Няма откъде да минаваме. Оттам има един стар път, който не е ползван поне от 25 години... то вече не е път, а пътека. Автомобил не може да излезе, обрасло е много... ще ни изядат змиите.

Димитрина подала сигнал в общината в Невестино, откъдето извършили проверка и констатирали, че пътят до дома й е в недобро състояние и й обещали да го ремонтират, но до днес това не се е случило. Тя имала и затруднения с доставката на хляба, но благодарение на добрата воля на кооперацията сега й го доставят на ръка до дома й.

Димитрина Шопска: Как да живея на село като нямам път? Значи аз искам стария път, който фигурира в Поземлената комисия, да се направи - това искам... Ние непрекъснато мъкнем багаж - за детето или за животните ...
Емилиян, съпруг на Димитрина: Действително не е лесно да се носи по 30-40 кг -жито, фураж и багаж.

Собственикът на имота, в чиито граници попада пътят каза, че е поставил ограда, за да опази имота си от нашествие на животни и увери, че няма проблем да се ползва, когато е необходимо. От общината пък казаха, че веднага след празниците ще започне ремонт на стария път, който да може да се ползва от стопаните в отдалечената махала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В помощ на българските производители и потребители
В помощ на българските производители и потребители
Разкриват селището на траките изградили храма на Старосел
Разкриват селището на траките изградили храма на Старосел