НОВИНИ

Диян Стаматов обсъди учебните програми с учители от Сливен

В Сливен зам.-министърът на образованието Диян Стаматов се срещна с учители по български език и история от региона. На срещата бяха обсъдени учебните програми за 6 и 8 клас.

bnt avatar logo
от БНТ
22:25, 19.02.2016
Чете се за: 00:33 мин.
Още

Зам.-министър Диян Стаматов поясни, че целта на новите програми е да се олекоти учебния материал. Според учителите програмите се представят на парче и те не знаят учебното съдържание в останалите класове.

Росица Бакалова, учител: Приветствам факта, че действително са разтоварили програмата по български език и са я разпръснали така да кажем до 8 клас, защото действително тежката българска граматика между 5 и 7 клас идваше много нанагорно на децата и изучаването й и във 8 клас според мен е добър подход.

;

Диян Стаматов, зам.-министър на образованието и науката: Няма как „Робинзон Крузо" да замести български автори, това би било нелепо и който си го въобразява, че може да стане така механично, просто нещо греши. Българските автори са застъпени с много голяма сила и в настоящия момент в учебниците по български език и литература от 2 до 12 клас.

Обществените обсъждания на новите учебни програми с учители продължават в София, Велико Търново и Пловдив, за да може до края на февруари предложението да бъде представено за утвърждаване на министъра на образованието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Босилеград осъмна с разкъсани плакати на Апостола
Босилеград осъмна с разкъсани плакати на Апостола
Цветан Цветанов готов да съди Радан Кънев
Цветан Цветанов готов да съди Радан Кънев