Тя се смята за най-здравословната храна, защото не съдържа никакви мазнини, добър източник е на витамини А и С, калий и фибри. Всяка част на динята е годна за консумация, дори семките и кората. Динята се отглежда в над 96 страни в целия свят. В света се отглеждат на 1200 разновидности на динята. Обикновено вътрешността е червена, но може да се срещне и бяла, жълта, дори зелена на цвят. Писателят Марк Твен много обичал да похапва диня, наричал я "храната на ангелите". Вижте един от нестандартните начини за нейното разрязване с много ластици.
В очакване на Рождество: Осветиха елхата и Рождественската сцена във Ватикана
„Мостът – Gen X vs Gen Z“: БНТ и Румънската обществена телевизия със съвместно предаване
След 30 години: Единствената опера на Енио Мориконе със световна премиера в Неапол (СНИМКИ)
Бюджет без увеличения на заплатите: Удължителният закон влиза в пленарна зала