НОВИНИ

Френският посланик: Ние сме първата мишена на ИДИЛ

Пред френското посолство през целия ден хората продължават да оставят цветя и плюшени играчки в знак на съпричастност. Ето какво каза пред медиите френският посланик у нас:

Цвета Младенова
от Цвета Младенова Диана Тодорова
16:06, 15.07.2016 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
Н. пр. Ксавие Лапер дьо Кабан, посланик на Франция у нас: Знаем откъде идва тази заплаха, ние сме със сигурност първата мишена от ИДИЛ,от ДАЕШ, може би заради различни причини. Но фактът, че ние сме първата страна от ЕС, която използва самоелти в Сирия и Ирак да ги удари може би е една от причините. Фактът, че тези атаки се случиха на 14 юли може би също не е абсолютно случайно, тъй като тази дата е много известна в света и е много важна във Франция, тъй като е нашият национален празник. Също така тази дата е символ на волята на един народ, на моя народ, повече от 200 години да живее в свобода и без произвол.
- Какво значат свобода, братство, равенство днес?
Н.пр. Ксавие Лапер дьо Кабан: Общи ценности не само на французите, но и на всички демократи, мисля, че са по-важни сега, отколкото преди атаките.

;

Френското посолство в София отново е в цветя и запалени свещи. През целия ден хора идваха, за да почетат паметта на загиналите и да изразят съпричастност. Диана Тодорова разказва за атмосферата в посолството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Краят на градушката в Пловдив
Краят на градушката в Пловдив
Невиждана градушка в Пловдив
Невиждана градушка в Пловдив