НОВИНИ

Ремонтите във Варна продължават

Във Варна текат мащабни инфраструктурни проекти заедно с общината. Инвестициите стават и с огромната подкрепа на правителството. Управляващите се надяват след завършването на строителните дейности да бъдат решени проблемите с трафика и големите задръствания. Дали това може да стане - вижте в прякото включване в Сутрешния блок на БНТ от репортера ни Петър Дойкински.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
08:10, 03.09.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Най-мащабният проект за последните три десетилетия и най-мащабният за града е строителството на бул."Васил Левски".

В пряко включване в Сутрешния блок на БНТ зам.кметът на община Варна Христо Иванов заяви, че очакванията са основните строителни дейности по проекта да приключат до Нова година. Изпълненията на някои довършителни дейности ще приключат след това. Обектът ще се въвежда в експлоатация поетапно.

По думите на Христо Иванов вече са изпълнени пилотните конструкции по южната страна на целия булевард, приключва се с отводнителния канал, започват изпълнението на конструкциите по платната, двете части на мостовите конструкции на "Владислав" са отлети. На "Сливница" южната част е отлята, предстои отливане на северната част. Забавянето на проекта се е получило заради отчуждителните процедури, които вече са приключили. Предстои освобождаването на последните 7 имота от собствениците. След тяхното изнасяне ще продължи работата в тези участъци и поетапно обектът ще се въвежда в експлоатация на отделни части.

Вижте повече за ремонтите във Варна във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оставки в кабинета - коментар на Боряна Димитрова и Татяна Буруджиева
Оставки в кабинета - коментар на Боряна Димитрова и Татяна Буруджиева
Директорът на БАБХ: Животните трябва да са регистрирани за финансова компенсация
Директорът на БАБХ: Животните трябва да са регистрирани за финансова компенсация