НОВИНИ

Доайените на социалния диалог: Отсъстват организационни мерки в Бюджет 2018

Отсъстват организационни мерки в Бюджет 2018. В това бяха единодушни доайените на социалния диалог Божидар Данев и Димитър Манолов.

bnt avatar logo
от БНТ
19:08, 27.10.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа": Бюджетът се прави по една и съща матрица, само се сменят числата. Нямам спомени през някой бюджет да се правят политики. Има малко парадокс. Те казват няма да финансираме тая система, за да я принудим да се реформира, а в същото време увеличаваме възнагражденията на тия, които управляват системите. Т.е. този подход не е верен.

По повод на бюджета на НЗОК Манолов коментира, че е сгрешена и сбъркана философията. Няма нито здравеопазване, нито осигируване в бюджета на НЗОК. Бюджетът за здравеопазване е увеличен десетки пъти, а никой от нас не е усетил подобрение, допълни още Манолов.

Според Божидар Данев бюджетът е консервативен, без визия.

Божидар Данев, изпълнителен председател на БСК: В момента Европа ври и кипи, говори се за технологична революция, за индустрия 4, за глобална дигитализация. Какво предвижда този бюджет ? Увеличени на заплатите на зам.-министрите с 50 на 100 на учителите, без да има реформи в училището, на военните и т.н. Отиваме към едно потребителско разходване на публичните средства, без да имаме визия какво ще правим от тук нататък.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валери Жаблянов: Надявам се БСП да покаже системните недостатъци на управлението
Валери Жаблянов: Надявам се БСП да покаже системните недостатъци на управлението
Новият подробен устройствен план на Дружба превръща детски площадки в паркинги
Новият подробен устройствен план на "Дружба" превръща детски площадки в паркинги