НОВИНИ

Докато силистренци спасяват чинарите, от Общината секат дървета по друга улица

Докато вниманието на силистренци е фокусирано върху опазването на застрашените от изсичане чинари по една от централните улици, друга улица в крайдунавския град е на път да бъде оголена. Проект за ремонта ѝ предвижда премахването на 16 дървета.

bnt avatar logo
от Незабравка Кирова
17:20, 16.03.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Преди два дни бе обявено, че улица “Дръстър” в Силистра се затваря за движение заради строително-ремонтни работи и озеленяване. Озеленяването обаче започна с изсичането на 16 дървета.

„Планираме за първи път да приложим нова система за ремонт на уличната мрежа, като едновременно подновим дървесните видове, казвам подновим, а не сечем.”, обясни Емил Гойчев, зам.-кмет в Община Силистра.

Сеченето обаче е факт. Първите вече ги няма. Сред тях има и такива, които са изгнили, но не всички.

„Това са живи дървета, личи си, че са живи, които са изсечени не са били за кастрене или за какъвто и да било подбор”, коментираха жители на квартала.

Само ден след като започна изсичането, граждани разлепиха послания с призиви за спасяване на дърветата. Четиригодишната Елия дори е поставила по едно сърчице, вярвайки, че това ще помогне.

„Това е напълно безобразно - да се секат такива вековни дървета. Чудим се после откъде идват разни аномалии в живота ни."
72-годишен съм - не съм виждал такова безнаказано действие”, допълниха, които живеят в района.

Проектът е на стойност около 60 хиляди лева. Планира се още подновяване на уличното осветление, където е необходимо, също ремонт на тротоарите и асфалтиране.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Версии за саморазправата на бул. Черни връх в София
Версии за саморазправата на бул. "Черни връх" в София
Другите новини на 16 март
Другите новини на 16 март