НОВИНИ

Доналд Тръмп след срещата в Сингапур: Светът вече е по-сигурно място

След завръщането си от Сингапур президентът Доналд Тръмп обяви, че светът вече е по- сигурно място. Според анализатори, обявеното споразумение не съдържа никакви нови ангажименти от страна на Пхенян, нито конкретни стъпки за разоръжаване.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
20:43, 13.06.2018
Чете се за: 00:51 мин.
По света

24 часа по - късно светът все още преживява ефекта от срещата Тръмп - Ким - твърде неочаквана и като провеждане, и като резултат.

След като измина обратно над 15 000 километра с „Еър форс едно“ от Сингапур до Вашингтон, Тръмп коментира в туитър.

;

От Сеул, където изпрати държавния си секретар, Майк Помпео обяви, че Съединените щати се надяват да постигнат значимо разоръжаване на северна Корея в следващите две години и половина.

В Пхенян държавната телевизия излъчи репортаж за събитието, а говорителката Ри Чун Хе информира, че двамата лидери са си разменили покани за посетят двете страни.

Телевизията съобщи и новината, че Тръпм е обявил спирането на съвместните военни учения между Съединените щати и Южна Корея - най-изненадващата новина от сингапур, която наблюдателите единодушно определят като голям отстъпка пред Пхенян.

;

Светът видя и видеото, което президентът Тръмп подари на лидера Ким и с което демонстрира нов похват в дипломацията.

; ;

Произведено по поръчка на Белия дом, то представя с холивудски маниер бляскави възможности пред севернокорейците в страна без ядрени оръжия.

Какво би станало, ако... Може ли историята да бъде променена, може ли светът за прегърне промяната? И кога този момент от историята ще настъпи? Светът ще гледа, слуша, ще очаква, ще се надява. Дали този лидер ще избере страната му да напредва и да бъде част от Новия свят? Да бъде героят на своя народ Ще поеме ли протегнатата ръка на мира, ще се радва ли на просперитет, невиждан преди? Прекрасен живот или още изолация?
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Решен ли е въпросът за новото име на Македония в спора ​ѝ​ с Гърция?
​Решен ли е въпросът за новото име на Македония в спора ​ѝ​ с Гърция?
Наказания заради случая Пелов: Освободиха ръководството на ОД на МВР-София
Наказания заради случая "Пелов": Освободиха ръководството на ОД на МВР-София