НОВИНИ

Наказания заради случая "Пелов": Освободиха ръководството на ОД на МВР-София

Заради случая "Пелов" вътрешният министър Валентин Радев освободи ръководството на областната дирекция на МВР - София. След допуснатите грешки по издирването на избягалия затворник с постовете си се разделят началникът на Софийската областна дирекция Георги Григоров и заместникът му Веселин Георгиев. Министър Радев беше изслушан в парламентарната комисия по вътрешен, а пред журналистите увери, че анализът на грешките продължава. Може да бъде потърсена отговорност заради пропуските и на други нива в МВР.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:31, 13.06.2018
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Заради случая "Пелов" Валентин Радев получи остра критика от опозицията. От БСП попитаха какво се случва с реформите в МВР, мерките срещу битовата престъпност и издирването на втория избягал затворник Радослав Колев.

Иван Иванов, депутат от "БСП за България": Дотук виждаме само приказки, но без реални действия.
Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Да сте ме чули някога да казвам нещо, което ще правя в бъдещето. Отсега да ви разказвам точно какво ще стане. Не виждам смисъл да се хвалим и да си разказваме някакви мечти.

След заседанието стана ясно, че заради издирването на Пелов и престрелката в Ботевград вътрешният министър ще се раздели с директора на Областната дирекция на МВР София Георги Григоров, който е достигнал пенсионна възраст и неговия заместник.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: "Има някакъв дисбаланс. Има нещо, което не е направено в цялата област и отговорни затова са от областната дирекция. Факт е, че те са пропуснали някои неща да бъдат свършени."

Радев разкритикува остро работата на полицейските шефове, тъй като вчера Григоров призна, че Марио Панчев, който уби Пелов, а по-късно почина от раните си, е подавал сигнали, че се чувства застрашен, но така и не последвала реакция. Семейството, където са се укривали двамата бегълци пък се е страхувало да потърси помощ от полицията.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: "Аз ги питах защо хората не са дошли да го кажат на вас. Нали вие сте властта, нали вие сте най-силните. Защо са се страхували? Защо сте направили така хората да не вярват на полицията както е по цялата държава. Няма отговор на този въпрос."

Радев е разпоредил на професионалното ръководство на МВР да предложи нови началници в областната дирекция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доналд Тръмп след срещата в Сингапур: Светът вече е по-сигурно място
Доналд Тръмп след срещата в Сингапур: Светът вече е по-сигурно място
Австрия работи върху план за събиране на бежанци в центрове извън ЕС
Австрия работи върху план за събиране на бежанци в центрове извън ЕС