НОВИНИ

ДПС: Не сме предлагали да отпадне преференцията

ДПС ще се яви самостоятелно на предстоящите европейски избори, стана ясно след заседание на Централния съвет на партията. От ДПС заявиха, че не са предлагали да отпадне преференцията при дебатите за промените в Изборния кодекс, нито са водили разговори с Цветан Цветанов за разпускане на парламента и предсрочни избори. Движението смята, че страната се намира в политическа криза.

Александър Марков
от Александър Марков
18:36, 22.02.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Централният съвет на ДПС започва да набира номинации за евродепутати. Листата ще реди лидерът на партията и председател на предизборния щаб. Мустафа Карадаъй отрече ДПС да са предлагали отпадане на преференцията.

Мустафа Карадайъ, лидер на ДПС: Преференциите не са отпаднали, за да бъдат върнати. Предложението, което ние направихме, е да има по-справедлив праг за преференциите.

Според ДПС, два месеца преди евроизборите държавата се намира в политическа и правителствена криза.

Мустафа Карадайъ, лидер на ДПС: Нашата оценка е, че 10 години България не се управлява, тя върви по инерция. Популистко-националистическото управление в страната е пълен провал. ГЕРБ генерира напрежение, несигурност и нестабилност.

Дебат за разпускане на парламента и свикване на предсрочни избори с ГЕРБ не са водили, поясни Карадайъ. Дебатът, според него, трябва да бъде друг - как да решим проблема с емиграцията.

Мустафа Карадайъ, лидер на ДПС: Какво се прави за държавата, какви са приоритетите за държавата и в каква посока ще развиваме страната, за да не бягат нашите роднини от страната.

Карадайъ коментира и напускането на парламента от БСП.

Мустафа Карадайъ, лидер на ДПС: Това е един легален политически инструмент за правене на политика.

Карадайъ заяви още, че ГЕРБ не са правили предложения за намаляване на депутатските заплати през 2013 г, когато също излязоха от парламента и се връщаха само за най-важните гласувания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акцентите от визитата на президента Радев в Швейцария
Акцентите от визитата на президента Радев в Швейцария
Явор Нотев: Несправедливо е да се получават около 1000 лв., ако не стъпваш в НС
Явор Нотев: Несправедливо е да се получават около 1000 лв., ако не стъпваш в НС