НОВИНИ

Драгомир Стойнев: Ще подкрепим бъдещо правителство в три основни сфери

Ще подкрепим бъдещо правителство в три основни сфери - председателството на Съвета на ЕС, националната и вътрешната сигурност и демографската катастрофа. По тези приоритети ние ще подкрепим правителство. Това заяви в студиото на "Панорама" зам.-председателят на ПГ на БСП за България Драгомир Стойнев.

bnt avatar logo
от БНТ
21:41, 28.04.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Относно случващото се в Македония видяхме до къде води конфронтацията. Но днес се случи нещо изключително важно в българския парламент - въпреки атаките от управляващата партия директно към лидера на БСП Корнелия Нинова ние предложихме декларация по повод на това, което се случва в Македония, каза Стойнев.

Драгомир Стойнев - зам.-председател на ПГ на БСП за България: Аз съм изключитлно удовлетворен, че всички политически сили се обединихме зад тази декларация и днес показахме, че имаме държава. Защото когато всички политически сили застават зад подобна декларация това е знак, че институциите в България работят, че парламентът даде знак, че е готов за председателството на Съвета на ЕС и считам, че по този начин трябва да се работи и в бъдеще, когато става въпрос за националната ни сигурност.

Драгомир Стойнев, заяви още, че от БСП ще бъдат още по-взискателни, защото по думите му, ако днес всички политически сили в НС наложихме първият основен приоритет на нашето председателство и той е записан в декларацията. Може би ние без да сме го желали сме наложили този приоритет, а той именно ускореното присъединяване на държавите от Западните Балкани в ЕС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пентагонът: Лидерът на ИД в Афганистан вероятно е ликвидиран
Пентагонът: Лидерът на ИД в Афганистан вероятно е ликвидиран
Димитър Главчев: Разликата между България и Македония е в европейския стил​
Димитър Главчев: Разликата между България и Македония е в европейския стил​