НОВИНИ

20 % ръст на чуждестранните туристи у нас

Служебният министър на туризма Стела Балтова отчете днес 20 % ръст на чуждестранните туристи в България за първото тримесечие на годината в сравнение с миналата година. С 16 % пък са нараснали приходите ни от международен туризъм. Според Балтова служебният мандат е успешен.

bnt avatar logo
от БНТ
19:56, 28.04.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Тя каза още, че е положила усилия да остави възможно най-голям брой плажове, които да бъдат охраняеми чрез отдаване на търг или концесия. В края на март неохраняемите плажове са 103, като за това са информирани областните управители на Варна, Бургас и Добрич, предстоят обаче още търгове.

Ще бъде предоставяна и обновявана информацията кои плажове са охраняеми и кои не, както за цените на чадърите и шезлонгите на съответния плаж. Промени в процедурата ще позволяват цените да бъдат намалявани, ако туристите са недоволни от услугите, които предлагат наемателите на плажове.

Стела Балтова, служебен министър на транспорта: Очакваме един успешен сезон, от някои дестинации ръстовете, които очакваме са над 25 % , но ръстовете на нискотарифните компании са драстични в сравнение с предходната година, разбирайте 80 %, включително имаме от някои дестинации.Те всъщност промениха профила на туриста - не говорим само за морски туризъм, за планински, а за еко, СПА, а за нови форми като индустриален туризъм, посещение на балет, на опера.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Синя зона във Варна в края на лятото
Синя зона във Варна в края на лятото
Министерство на образованието и науката реши проблема с хореографските паралелки
Министерство на образованието и науката реши проблема с хореографските паралелки