НОВИНИ

Държавата осигури спасители за 9 неохранявани плажове в Бургаско

За първа година държавата осигури спасители на 9 неохраняеми плажове по Южното Черноморие. Те са едни от най-посещаваните, но през годините не са представлявали интерес за концесионерите.

bnt avatar logo
от БНТ
08:37, 15.06.2019
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

От много години плаж Атанасовска коса е неохраняем. Всяко лято обаче тук идват много туристи заради спокойствието и дивата природа. За да осигури сигурността им от този сезон от областната управа назначиха спасители.

Вълчо Чолаков - областен управител на Бургас: Разбира се има и други плажове, които са посещавани в по-малка степен, но с това надграждане, което вървим от година на година съм убеден, че следващата година можем да покрием и други плажове, където има необходимост от водно спасяване.

Определено по-спокойни това лято ще са Венди и Виктор от Чехия, които всяка година посещават плаж Атанасовска коса.

Харесвам плажа, всяко лято сме тук, не знаех, че тази година има спасители.
Добро решение. Този плаж е изключителен. Спокоен и див, предпочитам го.

Още осем неохраняеми плажа по Южното Черноморие през това лято ще имат спасители. Това са плаж Корал, Иракли, Поморие-Север, Сарафово - юг, Крайморие - юг, Росенец - изток, Шофьорския плаж и Резово.

Вълчо Чолаков - областен управител на Бургас: Организацията е такава от юни и септември месец имаме по един спасителен пост с двама спасители, а юли и август, когато е по-натоварено, имаме по два спасителни поста с по двама спасители.

За чистотата на плажовете ангажимент има съответната община, на чиято територията се намират. Администрацията трябва да ги обезпаразити и осигури хора, които да почистват ивицата от отпадъци и водорасли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Къде ще има ремонти през лятото в София?
Къде ще има ремонти през лятото в София?
Днес е Черешова задушница
Днес е Черешова задушница