НОВИНИ

Слави Трифонов няма да подкрепи нито една партия на президентските избори

Няма да подкрепим нито една партия на президентските избори. Това заяви телевизионният водещ Слави Трифонов след като внесе документи за регистрация на Инициативен комитет в подкрепа на въпросите от референдума. Той ще се проведе заедно с президентските избори и е иницииран от „Шоуто на Слави“.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
19:30, 23.09.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Референдумът не е политически ход, а възможност гражданите да изразят волята си без да правят революции. С тези думи Слави Трифонов отхвърли възможността да застане зад кандидатурите на партии и коалиции, подкрепили референдума.

Слави Трифонов: Никого няма да подкрепям. Подкрепям само суверена. А това, че партиите решават да си правят реклама по този начин, която и да е партия, който и да е кандидат президент – това е просто жалко. Защо не ни подкрепиха по-рано? Сега "Късно е либе за китка".
;

Силна активност от страна на българите в чужбина очаква водещият. В избирателните комисии ще има доброволци, които да напомнят, че може да се гласува и за референдума. Отпадналият въпрос за електронното гласуване е от огромно значение и ако се наложи, ще има и следващ референдум, заяви Трифонов.

Слави Трифонов: Конституционният съд направи нещо много долно, той не позволи на една огромна част от българите да изразят мнението си, този въпрос за електронното гласуване е от огромно значение, той удовлетворява 2 млн българи. Но това ще стане, по един или друг начин това ще се случи".

Три са въпросите в допитването на 6 ноември - за мажоритарното и задължително гласуване и за намаляване на партийната субсидия на 1 лев за действителен глас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дете оцеля 3 дни в тайгата
Дете оцеля 3 дни в тайгата
Турнир по баскетбол в инвалидни колички
Турнир по баскетбол в инвалидни колички