НОВИНИ

Дъщерята на бившия шпионин Сергей Скрипал е изписана и скрита на сигурно място

Юлия, дъщерята на бившия шпионин Сергей Скрипал, е била изписана снощи от болницата в Солсбъри и се намира на сигурно място. Това съобщи днес болничната управа. На фона на взаимните обвинения за отравянето на семейство Скрипал, руското посолство на Острова поиска доказателства, че 33-годишната Юлия не е подложена на принуда.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
19:31, 10.04.2018
Чете се за: 00:47 мин.
По света

Двамата пациенти са се повлияли добре от лечението, посочи болничната управа и даде първи подробности. Невротоксинът е атакувал конкретни ензими, нервите са блокирали, стигнало се е до гадене и халюцинации, посочиха лекарите.

Първата им грижа е била да гарантират дишането и кръвообращение. Пациентите са били поддържани докато не изработят ензими, които да заместят поразените от отровата.

Кристин Бланшард - медицински директор на болницата в Солсбъри: Юлия поиска уединение от медиите и искам да подчертая нейното искане. Искам да ѝ пожелая всичко добро. Това не е краят на лечението, но е значителен момент. Баща ѝ също се възстановява. В петък обявих, че той вече не е в критично състояние. Въпреки че се възстановява по-бавно от Юлия, ние се надяваме, че той ще може да напусне болница в подходящия момент.

Британският премиер Тереза Мей оцени усилията на болничния персонал.

Тереза Мей - премиер на Великобритания: Приветствам факта, че Юлия Скрипал е изписана от болница. Пожелавам ѝ успех в продължаващото възстановяване и бих искала да изразя огромна благодарност към персонала на болницата в Солсбъри, които се грижат за нея и баща ѝ.

Поздравяваме Юлия за оздравяването ѝ, но искаме незабавни доказателства, че не се нарушава свободната ѝ воля, реагира в Туитър руското посолство на Острова.

Никой няма информация за Юлия, заяви пред Интерфакс нейната родственица Виктория Скрипал. Тя съобщи, че е получила сведения от Великобритания, че скоро Юлия ще даде пресконференция, на която ще поиска политическо убежище, но не можа да уточни в коя страна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България ще има първата скоростна железопътна магистрала
България ще има първата скоростна железопътна магистрала
Какви спешни мерки ще се предприемат за подобряване на работата в затворите?
Какви спешни мерки ще се предприемат за подобряване на работата в затворите?