НОВИНИ

Дъщерята на убития във Виноградец ресторантьор с писмо до Цацаров

Дъщерята на убития във Виноградец ресторантьор Наско Тонкев написа писмо до главния прокурор, в което настоява за данъчна ревизия на бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков. С личното оръжие на Влайков, 6-годишно момченце застреля ресторантьора в заведението му, по време на семейно тържество. Делото срещу него вече е в съда. Влайков е обвинен в лошо съхранение на личното си оръжие - пистолет "Глок".

bnt avatar logo
от БНТ
14:26, 10.05.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Деница Тонкева настоява Влайков да подаде оставка като общински съветник и като председател на кооперация „Виноградец”. Според нея веднага след като е излязъл от ареста, той продал сградите, които са собственост на местната кооперация.

Деница Тонкева: На символична стойност, която не отговаря на продажната цена на сградите, за сума близка до данъчната оценка на сградите. Затова аз питам на каква стойност са продадени сградите и защо се налага да се продават като тези сгради са от дедите ни.

Според местните хора кооперацията на Влайков на практика не обработва земи. Стопанисва само кафене и магазин в центъра на селото.

Елинка Благова – кмет на село Виноградец: Това което зная от него е, че има задължения кооперацията и за това се е наложило да се продаде сградата, но цени не мога да коментирам, защото не съм запозната и изобщо не зная.

Влайков не беше в къщата си във Виноградец. По телефона той потвърди, че е продал една от четирите сгради на кооперацията , за да покрие неплатени данъци към Агенцията за приходите. По думите му сградата щяла да бъде извадена на публична продан, за това той изпреварил данъчните и сам продал имота. Цената и новия собственик били фирмена тайна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Румен Радев: България е богата на значими личности и таланти
​Румен Радев: България е богата на значими личности и таланти
Депутатите отново не се разбраха за ЧЕЗ
Депутатите отново не се разбраха за ЧЕЗ