НОВИНИ

Два товарни автомобила се удариха челно в Прохода на Републиката

Тежка катастрофа между два ТИР-а, затвори за часове движението на Прохода Хаинбоаз. Сигналът за инцидентът е подаден на телефон 112 около 17 часа. ТИР на разградския месокомбинат се блъска челно в ТИР с турска регистрация.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
22:14, 04.02.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Движението в прохода е блокирано като полицейските екипи са осигурявали зелен коридор само за линейките. И двамата шофьори са настанени във великотърновската болница със сериозни наранявания, единият е с опасност за живота.

По непотвърдена от полицията информация вероятна причина за тежкия сблъсък е водачът лек автомобил, който въпреки мокрия път, решил да извърши рисковано изпреварване.

Пресякъл пътя на турският ТИР, който, за да избегне удара, се блъснал челно в идващия насреща му друг тежкотоварен камион. Кабината на турския ТИР е смазана, шофьорът бил заклещен вътре. Водачът, причинил катастрофата останал невредим и избягал.

Комисар Красимир Кръстев - началник РСБЗНС: При нас сигналът постъпи около 17 часа за сблъсък между два тежкотоварни автомобила. Сблъсъка е много тежък и много жесток.Турският гражданин е в изключително тежко състояние. Извадихме го чрез хидравлични ножици, чрез рязане и разпъване на кабината.

Заради инцидентът Проходът остава блокиран за часове пътя и в двете посоки се образуваха километрични опашки. Леките автомобили се отклоняват през прохода Шипка, а тежкотоварните изчакват на място.

Създадена е координация с органите на реда в Русе ТИР-вете на Дунав мост също да бъдат задържани временно до отварянето на пътя. От„Пътна полиция" призовават шофьорите да избягват този маршрут или да ползват обходни маршрути.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Художници с изложба за Левски
Художници с изложба за Левски
ООН се произнесе в полза на Асандж
ООН се произнесе в полза на Асандж