Два влака пометоха автомобил на жп прелез, шофьорът е загинал

На прелез в междугарието Калояновец – Михайлово, при опит за преминаване при спуснати бариери, лек автомобил е бил ударен последователно от преминаващите в момента бърз влак по направление Бургас – София, и пътнически влак от Стара Загора за Пловдив. Водачът на автомобила е загинал, съобщиха от НКЖИ.

от БНТ
20:09, 28.08.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
два влака пометоха автомобил прелез шофьорът загинал

Инцидентът е станал в 17:10 ч. Преустановено е движението на влаковете в участъка. Превантивно е изключено и напрежението в контактната мрежа. На мястото се извършват следствени действия, очаква се възможно най-скоро движението да бъде възстановено.

Ръководството на "Национална компания "Железопътна инфраструктура" за пореден път призовава водачите на пътни превозни средства да бъдат внимателни, да спазват правилата за движение по пътищата.

Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници.

Инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, отнемат от личното време на пътниците, ползващи железопътен транспорт, и предизвикват значителни икономически загуби за НКЖИ и железопътните оператори. Неизмеримо по-важни от материалните щети са човешкият живот и здраве, допълват от НКЖИ.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Иранските партии недоволни от президента заради спада в икономиката
Иранските партии недоволни от президента заради спада в икономиката
Има недопустими пропуски в ремонтирания път край Своге, изпълнителят отрече вина
Има недопустими пропуски в ремонтирания път край Своге, изпълнителят отрече вина