НОВИНИ

Две тежки катастрофи с една жертва в Пловдивско

Две тежки катастрофи край Пловдив. Една жена загина и 13 души пострадаха в инцидентите. Рано сутринта микробус с туристи се обърна на автомагистрала „Тракия" в посока Бургас. Пътниците са леко пострадали. Часове по-късно, на пътя Пловдив - Садово се сблъскаха три коли, 46-годишна жена загина на място.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Антоанета Чакандракова
15:48, 04.04.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Инцидентът с микробуса е станал на 147-я километър на автомагистралата в посока Бургас. Шофьорът е изпълнявал редовен курс от Пловдив до Варна. Автобусът е потеглил от автогара "Юг" в 7 без 15. 35 минути по-късно се обърнал в канавката.

В буса са пътували 12 души, сред които две деца. Повечето са само с охлузни рани и натъртвания, без опасност за живота. Двама чужденци са отказали да бъдат настанени в болница. Шофьорът, който е с дългогодишен опит зад волана не е употребил алкохол. Той заяви, че не може да си обясни как е станал инцидентът.

Йордан - шофьор: Не съм заспал. - С каква скорост карахте? - С 90 км.

Три часа по-късно на пътя Пловдив - Садово катастрофираха три автомобила. На място е загинала 46-годишна жена, която шофирала едната кола. Други двама са в тежко състояние в болница. Заради инцидента, часове народ движението беше затворено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Анкара започна срещата между президентите на Турция, Русия и Иран
В Анкара започна срещата между президентите на Турция, Русия и Иран
Цената на килограм живо агнешко месо и тази година остава 6 лева
Цената на килограм живо агнешко месо и тази година остава 6 лева