НОВИНИ

Награда за журналиста на БНТ Зоя Велинова

Журналистът от "По света и у нас" Зоя Велинова получи наградата на Изпълнителната агенция по горите за професионално отразяване на събития и теми от горския сектор. Зоя Велинова е автор на редица репортажи и предавания, посветени на опазването на гората и борбата с бракониерите. Масово залесяване в цялата страна имаше днес по повод Седмицата на гората. Горски работници, журналисти и граждани засадиха оголена местност на Витоша, над село Кладница.

Цанка Николова
от Цанка Николова
14:00, 04.04.2018 (обновена)
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Над 100 души се включиха в залесяването на 5 дка широколистна гора от бяла бреза, дъб и бук на територията на Природен парк "Витоша". Но това е само началото. Специалните грижи за фиданките ще продължат поне 5 години и едва тогава тук ще има млада гора на място на старата, унищожена от корояди.

инж. Ваня Каменова - Югозападно държавно предприятие: Ние сме заложили тази година около 2 500 дка да бъдат създадени нови гори, да извършим залесяване.

За професионално отразяване на събитията и темите от горския сектор журналистът от БНТ Зоя Велинова получи голямата награда на Агенцията по горите.

Зоя Велинова - журналист в "По света и у нас": 4 милиона хектара са горите в България. Това е 40% от територията на страната и си струва да опазваме тази територия. Да засадиш дръвче е много приятно. Преди време видях гора, която сме садили години назад, още когато започнах в националната телевизия. Тя е доста пораснала. И тогава си дадох сметка за едно, може да правим много репортажи, някои от тях решават проблемите, други не, но репортажите отминават, а гората, която садим, остава.

Масовото залесяване ще продължи и през почивните дни по Великден. Най-много терени ще бъдат залесени в района на Стара Кресна, който силно пострада от миналогодишните пожари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Граждани обявиха резултатите от замерванията на чистотата на въздуха в страната
Граждани обявиха резултатите от замерванията на чистотата на въздуха в страната
Жителите на Красен инициираха подписка за корекция на коритото на Русенски лом
Жителите на Красен инициираха подписка за корекция на коритото на Русенски лом