НОВИНИ

Две взломни кражби бяха извършени снощи във Варна

20 000 лева са задигнати от офис на фирма. Час по-рано неизвестни са обрали банков офис, намиращ се в сградата за регистрация на автомобили в "Пътна полиция" - Варна. Кражбата е станала около 1 часа след полунощ. Взетата сума е около 300 лева.

bnt avatar logo
от Силвия Благоева
20:15, 12.10.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

В края на работния ден порталът се затваря. Това очевидно не е спряло крадците, които снощи са успели да влязат през един от прозорците в помещението, където се намира банковият офис. Обирджиите са задигнали около 300 лева и са успели да избягат, въпреки че се е задействала охранителната система. Сумата не е голяма. Фрапиращото е, че сградата, където се регистрират автомобилите, е на метри от Трето Районно полицейско управление, където се помещава и сектор "Пътна полиция".

Неделчо Златинов - главен разследващ полицай в 3-то РПУ на МВР-Варна: В ранните часове в дежурната част на 3-то РПУ е получен сигнал за проникване в КАТ-регистрации, незабавно са предприети мерки, образувано е досъдебно производство, извършен е оглед на място, иззети са доста веществени доказателства и към момента се работи по случая усилено. Как са влезли? Напънат е един ПВЦ прозорец на сградата и така са влезли вътре. Обезопасена е сградата със СОТ, активиран е СОТ-ът… там, където са влезли, няма видеонаблюдение.

Час след първия обир е извършен още един - в офис на фирма, който се намира пак в района, близо до сградата на "Пътна полиция". Задигнатата сума е много по-голяма - 20 000 лева. До късно следобед полицаите правиха оглед на мястото и търсиха улики.

Разследването на взломните кражби продължава. Образувани са досъдебни производства. Дали има връзка между двата обира, тепърва ще се установява.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Край на еврофондовете за страни без евростандарти?
Край на еврофондовете за страни без евростандарти?
Културно-информационен център Босилеград навърши 20 години
Културно-информационен център "Босилеград" навърши 20 години