НОВИНИ

Движението по основните пътни артерии в област Благоевград е интензивно

От следобедните часове днес движението по основните пътни артерии в Благоевградска област е интензивно. Задръствания се образуваха в района на Креснеското дефиле и на кръговото кръстовище след Благоевград, където четирилентовото трасе на автомагистрала „Струма" преминава в двулентово на главен път Е-79.

bnt avatar logo
от Миглена Медарова
18:15, 20.12.2019 (обновена)
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Заради интензивното движение по автомагистрала „Струма" при участъците с кръгово движение в района на Благоевград и Кресна за кратко се образуваха колони от автомобили. Според пътуващите, това се дължи на бързото придвижване по магистралата и струпването на коли при отбивките за главен път Е-79. Изчакването на невралгичните участъци не изнерви шофьорите.

Шофьор: Нормално е всичко. Нормален е трафикът. Правя си сметка кога да тръгна и си преценявам времето.

От полицията в Благоевград казаха,че са създали нужната организация за разпределение на патрулни екипи по трасето на автомагистрала „Струма" в посока Гърция, както и към зимните курорти - Разлог и Банско. Направена е реорганизация и на движението на вход и изход към столицата, така че да не се образува задръстване.

Инсп. Петър Соколов, ГДНП-МВР: Автомобилите, които излизат от град София по автомагистрала "Хемус", се движат през двете пътни ленти през тунела. А движението, което се извършва по автомагистрала "Хемус" в посока София е пуснато по обходния маршрут.

От "Пътна полиция" съобщиха, че през следващите дни патрулните екипи ще следят за превишена скорост, употреба на алкохол и наркотици.

Очаква се утре трафикът към Граничен пункт "Кулата" в посока Гърция отново да бъде натоварен. По-бавно ще се осъществява преминаването на тежкотоварните автомобили, заради ремонт на граничното трасе.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Настъплението на калабрийската мафия в Европа
​Настъплението на калабрийската мафия в Европа
Протест в Перник заради кризата с водата
Протест в Перник заради кризата с водата