НОВИНИ

Двойният убиец от Пазарджик с пълни самопризнания

Окръжният съд в Пазарджик реши, че Иван Николов, който уби двама възрастни жители на града, трябва да остане в ареста. 100 души от пазарджишкия квартал „Марица”, където бяха убити мъжът и жената, излязоха на мирен протест пред Съдебната палата. Те настояха за строго наказание на задържания за убийството. Част от протестиращите заявиха, че се страхуват за семействата си и децата си, ако обвиняемият бъде освободен.

bnt avatar logo
от БНТ
21:31, 08.11.2016
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Според служебния защитник на Николов обвиняемият има психични отклонения от години. При разпитите в полицията той направил пълни самопризнания за стореното. Заявил още, че съжалява за хората, но се гордее с извършеното. Според адвоката му вина за трагедията имат лекарите, които са го наблюдавали през годините:

Иван Главчев – служебен защитник: И аз затова смятам, че още 2009 година И това на него мисля, че този Лазаров, който му е бил наблюдаващ доктор и други са разговаряли с него, не може да не са усетили, че той е рисков фактор, той е на метадонова програма.

Наш екип провери откога доктор Стелиан Лазаров, амбулаторен психиатър от Пловдив лекува задържаният за двойното убийство:

Протестиращите пред съда очакват най-тежката присъда за Николов. Те са убедени, че обвиняемият симулира. Няма психични отклонения и е част от група, която изповядва сатанизъм и убийствата са организирани от тази група

И защитата и прокуратурата бяха на едно мнение, че двойният убиец от Пазарджик трябва да остане в ареста и че е нужна психиатрична експертиза. Дали по време на убийството е разбирал какво се случва.

Димитрия Ганчева - прокурор: Ще бъде настанен в специализираната болница за активно лечение в затвора в Ловеч където се настаняват лишени от свобода които имат психични проблеми. Вие виждате че при него очевидно има нещо.

Протестът пред съда приключи след решението на съда да остави Иван Николов в ареста.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест срещу полицейски произвол в София
Протест срещу полицейски произвол в София
Започва предпроектно проучване за изграждане на канализация в 9 квартала в София
Започва предпроектно проучване за изграждане на канализация в 9 квартала в София