НОВИНИ

Джаз формация JP3 празнува 10 години на сцена

Джаз триото Живко Петров, Веселин Веселинов-Еко и Димитър Семов празнуват 10 години на сцената. Те ще отбележат празника с концерт на 30 ноeмври. Музикантите са подготвили авторски произведения, създадени през годините и заглавия, които ще бъдат част от новия им албум. Айше Сали разказва.

Айше Сали
от Айше Сали
20:59, 28.11.2017
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Аплодираме ги в големите концертни зали, но се радваме на техните изпълнения и докато се забавляваме с приятели. За почитателите на джаза Живко Петров, Веселин Веселинов-Еко и Димитър Семов нямат нужда от представяне. Вече 10 години музиката им е повод за празник и пример за елегантно звучене.

Живко Петров, пиано: Ние се събрахме заради вкуса и приятелството и създаваме оригинална, наша музика. Това някак си ни осмисля.
Димитър Семов, ударни: Винаги, когато свириш нещо твое, е по-ценно.
Весели Веселинов - Еко, контрабас: Правим непрекъснато музика, без да спираме през годините, пътуваме, изнасяме концерти.

Самостоятелни концерти, част от тези на Камелия Тодорова, Хилда Казасян, Йълдъз Ибрахимова и 3 авторски албума. Това е кратката равносметка на триото.

Живко Петров, пиано: Подготвили сме ретроспекция на музиката, която сме създали през годините и до чисто нови пиеси, които сме подготвили за четвъртия наш албум.

Новият музикален проект ще се казва "Change the way" и ще бъде готов още през тази зима.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Представиха у нас изложба на художника Михалис Гарудис
Представиха у нас изложба на художника Михалис Гарудис
Напрежение между каталунци и испанци в Брюксел
Напрежение между каталунци и испанци в Брюксел