НОВИНИ

Дъждовна неделя: Жълт код за интензивни валежи в 13 области

Дъждовна неделя с обявен жълт код за интензивни валежи в 13 области на страната днес. Кодът е в сила за областите Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска, Сливенска, Ямболска, Хасковска, Кърджалийска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Търговищка, Разградска и Шуменска.

bnt avatar logo
от БНТ
08:00, 09.06.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

В централните райони се очакват значителни количества. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър, като след обяд в цялата страна ще се ориентира от север. Максималните температури ще са между 26 градуса и 31 градуса.

Главно по северното черноморско крайбрежие ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 25 и 27 градуса. Температурата на морската вода е 20-23 градуса. Над планините ще се развива купеста-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-североизток.

Над Балканите ще е предимно слънчево, след обяд главно над северните райони ще се развива купеста облачност и на места там ще превали и прегърми.

Значителна облачност и валежи от дъжд ще има във Франция, на Британските острови, Скандинавския полуостров и на места в Източна Европа. Предимно слънчево ще е над Германия, Полша, Централна Европа, Португалия, Западна Испания и Средиземноморието.

У нас през първата половина от следващата седмица отново на много места в цялата страна ще има превалявания, придружени с гръмотевици и временно усилване вятъра, възможни са и градушки.

Най-интензивни ще са явленията във вторник, когато на места в Централна България отново ще има значителни количества дъжд. Температурите ще остават под 30 градуса, а към четвъртък - петък отново ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полиция и военна техника отново ще пазят черешовите градини в Кюстендилско
Полиция и военна техника отново ще пазят черешовите градини в Кюстендилско
28 души пострадаха в увеселителен парк в Севиля
28 души пострадаха в увеселителен парк в Севиля