НОВИНИ

Екатерина Йорданова: Идеята е да постигнем баланса в системата

Транспортната комисия на Столична община даде зелена светлина на дебата за поскъпването на билетите за градския транспорт. Това каза в предаването "Още от деня" председателят на транспортната комисия в Столичния общински съвет от квотата на ГЕРБ Екатерина Йорданова.

Татяна Кръстева
от Татяна Кръстева
20:05, 04.04.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
екатерина йорданова идеята постигнем баланса системата

"Съветниците приеха наредбата с цената 1.60 лв, но не гласуваха доклада за икономическата рамка на столичния автотранспорт", каза Йорданова.Тя обясни, че транспортна комисия не е дала зелена светлина за поскъпване, а е дала зелена светлина на дебата. Всъщност зелената светлина ще бъде дадена по време на заседанието на СОС, когато всички общински съветници на базата на всички дебати, които ще се проведат в следващите две седмици.

Ангажиментът на експертите от Центъра за градска мобилност е бил да представят икономическа рамка, която финансово да обезпечи една транспортна задача. Това са определени километри маршрутен пробег и възможностите за нейното финансово обезпечаване. С настояването на кмета на София Йорданка Фандъкова задачата, която транспортна комисия е поставила на Центъра за градска мобилност, и била да предложат актуализация на единичната цена на билета, която да позволява запазване на цената на картите.

“Идеята е да постигнем баланса в системата”, каза Йорданова. Тя обясни, че тяхната амбиция е да развиват, да модернизират градския транспорт, а това означава пари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дари косата си. Някой има нужда от нея
Дари косата си. Някой има нужда от нея
В село Тополница се притесняват от бежанци
В село Тополница се притесняват от бежанци