Хората, които ядат по едно яйце на ден са по-малко заплашени от инсулт или развитие на сърдечносъдово заболяване от тези, които не го правят, показват резултатите от проучване проведено в Китай, съобщи в. "Метро".
В изследването са взели участие 416 213 души, които са били наблюдавани в рамките на девет години. От тях 13,1% са обявили, че ядат яйца всеки ден, а 9,1% са отвърнали, че го правят рядко или пък изобщо не консумират яйца.
Резултатите от изследването показват, че при хората, които изяждат по едно яйце на ден рискът от инсулт е с 26% по-нисък, за 28% има по-малка опасност да умрат от мозъчен удар, а при 18% рискът от смърт, причинена от сърдечносъдово заболяване е по-ниска.
Хората, които изяждат средно по пет яйца седмично пък са с 12% по-малко заплашени от исхемична болест на сърцето, от тези, които ядат по две яйца на седмица, показва още проучването.
Десетки хиляди хронично болни пациенти могат да останат без лекарства след Нова година
Проф. Ива Христова: Мутирал щам на грипа набира скорост във Великобритания, няма да подмине и България
Протестът на професионалистите по здравни грижи: Нашето заплащане стана ябълката на раздора
По Конституция: Президентът трябва да връчи проучвателен мандат на ГЕРБ
Акция на синдикатите пред парламента - КНСБ и КТ "Подкрепа" с въпрос към депутатите