НОВИНИ

Ефективност, качество и контрол са приоритетите на министър Петя Аврамова

Новият министър на регионалното развитие Петя Аврамова ще държи на приемствеността и ще продължи всички добри политики на предходните министри - Николай Нанков и Лиляна Павлова. Това заяви самата Авромава малко след встъпването си в длъжност министър на регионалното ведомство. Тя ще има три приоритета в работата си - ефективност, качество и контрол.

bnt avatar logo
от БТА
13:30, 20.09.2018
Чете се за: 00:55 мин.
У нас
ефективност качество контрол приоритетите министър петя аврамова

Изключително удовлетворен и щастлив съм от това, че оставяме подредена къща на добър стопанин - г-жа Аврамова, посочи досегашният регионален министър Николай Нанков. Той изрази убеденост, че неговият наследник на поста и екипът на МРРБ ще продължат със същите темпове приоритетите на ГЕРБ в управленската програма.

След като парламентът гласува промените в кабинета "Борисов 3" новият регионален министър Петя Аврамова и досегашният Николай Нанков застанаха пред медиите преди официалното "предаване на щафетата" в Министерството.

Петя Аврамова благодари на премиера за доверието, на председателя на ПГ и депутатите от ГЕРБ и на всички, които са подкрепили номинацията й. Аз съм отговорен човек, който ще се опира на опита и знанията на всички в сферата, заяви тя и декларира, че ще работи съвместно с общините и с бранша "за облагородяване на държавата, за добра градска среда и за добри пътища".

Във връзка с катастрофата край Своге, Петя Аврамова коментира, че приема оставките на досегашните министри Нанков, Московски и Радев като морален акт на съпричастност към това, което се случи. Всеки, когато поема даден пост или подава оставка, носи политическата отговорност, посочи тя.

На въпрос дали би приел да стане заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, Николай Нанков не даде ясен отговор, но и не отрече тази възможност. Той добави, че от утре тримата досегашни министри се връщат като депутати в парламента.

;
Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството: Аз имам 3 приоритета, които ще държа да спазваме в работата си - ефективност, качество и контрол. Вярвам, че с ангажираността на всички, на законодателната власт, ще успеем да свършим работата, която ни предстои, и тя е за облагородяване на нашата държава, за добра градска среда и за добри пътища.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АРТ посоки с Галя Крайчовска - музикални изненади
АРТ посоки с Галя Крайчовска - музикални изненади
Младен Маринов: Приоритет ще ми бъде обучението с практическа насоченост в МВР
Младен Маринов: Приоритет ще ми бъде обучението с практическа насоченост в МВР