НОВИНИ

Експерти от Фонд "Земеделие" провериха къщи за гости край Белоградчик

Експерти от Фонд "Земеделие" проверяваха къщи за гости край Белоградчик. Туристическите обекти в селата Рабиша и Чифлик са изградени с пари по Програмата за развитие на селските райони и са сред 288-те в страната, за които петгодишният период на мониторинг не е приключил.

bnt avatar logo
от Анжела Каменова, БНР Видин
21:36, 19.06.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

В село Рабиша експерти проверяваха комплекс за преспиване на туристи. По програмата за развитие на селските райони за тях са отпуснати 370 хиляди лева.

Димитрана Каменова, директор на Областната дирекция на Фонд "Земеделие" в Монтана: Нашите експерти от фонд „Земеделие" проверяват всички документи, с които се доказва дали наистина къщата работи като такава и дали наистина се изпълнява бизнес планът, с който те са кандидатствали и са били одобрени.

Проверката в туристическия обект не е първата, казаха домакините.

Добрин Димитров, администратор: Общо взето сме обект на постоянен контрол. Когато всичко е изрядно и е наред, няма от какво да се притесняваме.

В село Чифлик експерти от фонда проверяваха екоселище с глинени къщи и място, където туристите да приготвят храната си. Европейското финансиране е над 390 хиляди лева. На място завариха и посетители.

Димитрана Каменова, директор на Областната дирекция на Фонд "Земеделие" в Монтана: Можем да кажем спокойно, че към настоящия момент работи като туристически обект.

14 са обектите на териториите на областите Видин и Монтана, които подлежат на проверки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осъдиха за първи път създател на пистолет с 3D принтер
Осъдиха за първи път създател на пистолет с 3D принтер
Позлатена фигура на Бекъм в тайландски храм се превърна в хит сред туристите
Позлатена фигура на Бекъм в тайландски храм се превърна в хит сред туристите