НОВИНИ

Експерти: Шоколадът води до зависимост! В София - 800 вида шоколад на изложение

На 11 и 12 март (събота и неделя) ще се проведе третото издание на най-голямото изложение в България. Зрителите станаха свидетели на приготвяне на шоколадови бонбони от Мария Мутафчиева, шоколатиер от школата на Ради Стамболов.За полезните свойства и вредите от шоколада в студиото на "Денят започва" Юлия Стефанова разговаря с проф. Захарина Савова от факултета по обществено здраве към Медицинския университет.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
08:49, 09.03.2017
Чете се за: 00:24 мин.
Още

Шоколадът се свързва с насладата в живота, в повечето случаи се свързва с нещо много приятно, нещо, което ни носи удоволствие. Когато в животни ни липсват тези неща, много по-често прибягваме към този вкусен заместител, коментира проф.Савова.

;

Харесваме захарта в шоколада и това ни пристрастява, а шоколадът е ценен с какаото, поясни тя и посъветва зрителите да си купят какаови зърна, да ги смелят и объркат с лъжица мед и сутрин това да бъде тяхното парче шоколад.

Проф. Савова коментира също, че специалистите, работещи в областта на зависимостите, не приемат, че шоколадът води то такава тежка зависимост. Посъветва зрителите да намалят напрежението, да опитат да живеят в хармония и тогава шоколадът ще бъде само една наслада, а не пристрастяване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Костадинка Кунева: Страхът и песимизмът не позволяват развитие
Костадинка Кунева: Страхът и песимизмът не позволяват развитие
32 години от атентата на гара Буново
32 години от атентата на гара Буново