НОВИНИ

Министерството на туризма проверява строеж на Офицерския плаж във Варна

Жители на Варна сигнализираха за съмнителни строителни дейности на Офицерския плаж. Проверка на областната управа показа, че не се излива бетон, а се поставя преместваем обект. Схемата за поставянето на търговски обекти на плажа е одобрена от Министерството на туризма. По случая е разпоредена проверка.

bnt avatar logo
от БНТ
06:57, 09.03.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Офицерският плаж остана без стопанин от началото на миналата година. Впоследствие той беше разделен на три части, едната от които вече има наемател. Според сключения договор, той има право да монтира преместваеми търговски обекти. Много варненци обаче не одобряват поставянето на каквито и да е съоръжения на пясъка.

От Министерството на туризма разпоредиха проверка, която трябва да установи дали търговският обект заема не повече 4% от плажната ивица, каквото е изискването.

Офицерският плаж във Варна се слави като един от най-мръсните по крайбрежието, защото в него се изливат водите на Шокъровия канал, към който незаконно е заустена битова канализация. Всяко лято Регионалната здравна инспекция забранява къпането в района заради замърсяването на морето.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Язовир във Врачанско в аварийно състояние
​Язовир във Врачанско в аварийно състояние
Протестиращите биопроизводители на преговори в земеделското министерство
Протестиращите биопроизводители на преговори в земеделското министерство