НОВИНИ

Елена Йончева определи обвиненията срещу нея като „абсурдни“

Като абсурдно - така Елена Йончева определи твърдението, че филмите ѝ са били финансирани по престъпен начин. От парламентарната група на БСП категорично застанаха зад Йончева. На левицата направило впечатление, че изключително бързо се действа спрямо хора, които искат да отразяват истината. Според БСП това се е случило след като Елена Йончева поиска проверки за качеството на магистралите и на оградата по границата, както и за аферата „кумгейт“.

Милена Кирова
от Милена Кирова
18:06, 23.01.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

На твърдението на прокуратурата, че Елена Йончева е знаела за престъпния произход на средствата, днес журналистката заяви, че парите за документални филми, заснети от 2012 до 2014 г., са ѝ били преведени от КТБ в период, когато даже държавата с нейните контролни функции не е могла да предвиди срив на банката.

Елена Йончева, ПГ на "БСП за България": Тази атака започна след като поискахме независима експертиза на българските магистрали. Правителството и Борисов вече използват създадената и контролирана от тях Специализирана прокуратура за сплашване, за заплаха, за публично унижение на своите противници. Опитват се да смажат всеки,който разкрива как шайката, тази организирана престъпна група разграбва България.

От левицата са категорични, че в момента се осъществява репресия от страна на ГЕРБ срещу Елена Йончева.

Иван Иванов - "БСП за България": Искаме да запитаме защо към днешна дата освен за Елена Йончева, за никой от политиците, за които още преди година ние дадохме заявка, че искаме да получим информация, че са свързани с КТБ, финансирани от КТБ и са имали някакви взаимоотношения с тази банка, не излезе нищо към днешна дата в публичното пространство?

От ляво смятат, че това е опит на ГЕРБ да спечелят служебно европейските избори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алберт Попов остана втори в Вал Палот
Алберт Попов остана втори в Вал Палот
Прокуратурата излезе с още детайли по случая „Йончева“
Прокуратурата излезе с още детайли по случая „Йончева“