НОВИНИ

Елитен университет оцени високо бизнес капацитета на София

София може да се превърне в бизнес хъб за Източна Европа - оценката е на един от най-добрите бизнес университети в света - "Бокони", който открива магистърска програма в София. Обучението по финанси, банково дело и управление на недвижими имоти е предназначено за мениджъри и ще се осъществява съвместно с Американския университет в България.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
17:46, 03.04.2017
Чете се за: 00:29 мин.
Още

Наред с бившия италиански премиер Марио Монти, сред възпитаниците на "Бокони" са и изпълнителните директори на един от най-големите телекоми в света и една от най-успешните модни къщи. Хората, обучавали тези топ мениджъри, ще преподават и в София. Казват, че магистърската програма ще гради не просто кариери, а икономиката на този регион.

Обучението започва през октомври и е на английски език. Програмата продължава между 14 и 16 месеца, през които студентите се обучават в 16 модула. Курсовете в София са съобразени с пазарите в Източна Европа.

Маурицио Далокио, преподавател по корпоративни финанси: "Мисля, че това е неповторима възможност за предприемчивите хора тук, които искат да надградят познанията си за бизнеса и икономиката, които се стремят към нещо действително амбициозно".

България е първата страна от Източна Европа, в която се открива тази магистърска програма, а завършилите ще получат диплома и от "Бокони", и от Американския университет в България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деца откриха инициативите Маратон на четенето и Походът на книгите в Кюстендил
Деца откриха инициативите Маратон на четенето и Походът на книгите в Кюстендил
Собственичка на развъдник за котки в Благоевград продава красиви екземпляри
Собственичка на развъдник за котки в Благоевград продава красиви екземпляри