НОВИНИ

Емил Димитров: Успехите в борбата с контрабандата са факт

Темата за битката с контрабандата не е нова, тя е вечна. Резултатът обаче е по-различен от преди, каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от "Обединени патриоти" Емил Димитров-Ревизоро. През последната година започна много сериозно да се работи срещу контрабандата на цигари, алкохол, горива, добави той.

bnt avatar logo
от БНТ
10:38, 07.10.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Резултатите мен лично не ме устройват, за мен това е добро начало. Но не може да отречеш успехите - 16 разбити фабрики в чужбина... Имаме реализации в чужбина, имаме и в страната, каза още Димитров.

По думите му България е "една от основните заплахи за Европа по отношение на износ на машини за цигари, както и на персонал, който да работи с тези машини и да произвежда контрабандни цигари".

Законодателната инициатива на управляващото мнозинство - поправки в НК, има за цел и приготовлението, и самото разпространение на цигари и други акцизни стоки да бъдат регистрирани, подчерта Димитров и добави, че приемането на тези изменения ще доведе до промяна в Закона за акциза и данъчните складове, за тютюна и свързаните с него изделия.

На първо място по контрабанда са горивата, но цигарите са с по-голям относителен дял на приходи. На всяка кутия държавата взима по 4 лева, а от горивата - на всеки литър по лев. За съжаление, все още в България приходите от цигари са повече от горивата. Трябва да се обръща внимание и на алкохола, който е с много малък относителен дял. Между другото това вече се прави от година и половина, подчерта депутатът от "Обединени патриоти".

Какво каза още по темата Емил Димитров - Ревизоро вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осем полицаи са ранени на концерт, организиран от крайнодесни в Германия
Осем полицаи са ранени на концерт, организиран от крайнодесни в Германия
​Как се ремонтира София - дискутират общински съветници
​Как се ремонтира София - дискутират общински съветници